Η κουζίνα του Νοτίου Αιγαίου στο Λονδίνο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε μαζί με τον ΕΟΤ στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ National Geographic Traveller Food Festival 2019, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο στις 20 και 21 Ιουλίου.
Η κουζίνα του Νοτίου Αιγαίου με τις ξεχωριστές και μοναδικές γεύσεις ταξίδεψαν το κοινό του Φεστιβάλ στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα με την πλούσια γαστρονομική παράδοση και κληρονομιά τους.
Η Πρέσβειρα Γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, παρουσίασε παραδοσιακά πιάτα από τα νησιά και μύησε τους επισκέπτες του Φεστιβάλ στην ιστορία που κρύβεται πίσω από τις συνταγές, καθώς κάθε πιάτο κλείνει την δική του ιστορία και έχει την δική του πορεία στο χρόνο αλλά και στην συνείδηση των νησιωτών.
Στο φεστιβάλ συμμετείχαν επίσης βρετανικές επιχειρήσεις τουρισμού, αλλά και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού από διάφορες χώρες.
«Στόχος των δράσεων αυτών είναι η προβολή των νησιών μας διεθνώς ως γαστρονομικοί προορισμοί, η προώθηση των τοπικών μας προϊόντων και η προβολή της γαστρονομικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, οι πρωταγωνιστές του ελληνικού τουρισμού, τα νησιά με τα μοναδικά σε γεύση και διατροφική αξία προϊόντα, κερδίζουν συνεχώς στην προτίμηση του διεθνούς κοινού. Η γαστρονομία μας είναι ένα δυνατό σημείο αναφοράς μας και χαρακτηριστικό της ταυτότητάς μας και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που της δίνεται για να την προβάλλει» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος