Τα πολλά πρόσωπα της εμπειρίας «Νότιο Αιγαίο» είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι ταξιδιώτες που το μεσημέρι της Παρασκευής βρέθηκαν στον χώρο των αναχωρήσεων του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή χρωμάτων, γεύσεων και ήχων από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Fly me to the Moon-Sounds Greek to Me!», που υλοποιείται σε συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture.
Οι ταξιδιώτες “ξεναγήθηκαν” στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που ξεδίπλωσαν το φυσικό κάλλος, την πολιτισμική ταυτότητα, τη γαστρονομία, τα ήθη και τα έθιμα, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά και τη σύγχρονη εικόνα τους.
Πολιτισμός, Παράδοση και Γαστρονομία ήταν το τρίπτυχο που αναδείχτηκε μέσα από τις δράσεις που παρουσιάστηκαν στην διάρκεια της εκδήλωσης, με οικοδεσπότη τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον και την προσοχή των ταξιδιωτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν την κουζίνα του Νοτίου Αιγαίου, μέσα από τον εντυπωσιακό μπουφέ με τοπικά προϊόντα που δημιούργησε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, να γνωρίσουν την τέχνη μαρμαροτεχνίας της Τήνου και να απολαύσουν νησιώτικα ακούσματα και χορούς.
Ιδιαίτερο τόνο έδωσε το χορευτικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών, υπό τους ήχους του παραδοσιακού σαντουριού, του Πάτμιου Γιώργου Καμίτση.
«Παρουσιάζουμε τα νησιά μας και την μοναδική γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά μας στο ελληνικό και ξένο κοινό και τους καλούμε να έρθουν και νιώσουν τη μοναδική φιλοξενία μας.
Περήφανοι για τα νησιά και τους νησιώτες μας, περήφανοι για το μοναδικό Αιγαίο μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.
Φεύγοντας οι επισκέπτες έπαιρναν μαζί τους την εμπειρία του Νοτίου Αιγαίου, μέσα από μια αναμνηστική φωτογραφία του Photo booth της Περιφέρειας, με φόντο τα νησιά των ονείρων τους.

Μοιράσου το άρθρο: