Στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη, παρουσιάστηκαν τα πολύτιμα έργα ζωγραφικής που διαθέτει το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου.
Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Προέδρου του Ιδρύματος, Βασίλη Θεοχαράκη, του Δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου, του Προέδρου του Μουσείου Ρόδου, Δρ. Νικόλαου Φρόνα, του Διευθυντή Εικαστικού προγράμματος του Ιδρύματος Θεοχαράκη και επιμελητή της έκθεσης, Τάκη Μαυρωτά και της Διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα.
Όλοι οι ομιλητές επεσήμαναν την μοναδική αξία αυτής της συλλογής και της τεράστιας προσφοράς της στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της ελληνικής ζωγραφικής του 20ου αιώνα.
«Η σημερινή έκθεση αποτελεί μια αξιοσημείωτη δράση πολιτισμού, μέσα από την οποία αναπτύσσεται ένας διάλογος μεταξύ των δυο φορέων πολιτισμού, ένα δίκτυο συνεργασίας, σύμπραξης και ανταλλαγής ιδεών, προσαρμοσμένων στον κοινωνικό και εκπαιδευτικό τους προορισμό . Μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία, μια απόφαση, που αποκτά ειδικό βάρος, μια σημαντική εξέλιξη, που δίδει νόημα στους σκοπούς και στην αποστολή του Ιδρύματος Βασιλείου & Μαρίνας Θεοχαράκη, αλλά και του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου» ανέφερε ο δήμαρχος Ρόδου.
Σημειώνεται ότι το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου αποτελεί έναν ανεκτίμητο θησαυρό.
Η απόκτηση πολλών έργων τέχνης και μόνιμων συλλογών, μοναδικής αξίας και ξεχωριστής ποιότητας, καθιστούν τη συλλογή του τη δεύτερη μεγαλύτερη και σημαντικότερη στην Ελλάδα.
Στην έκθεση εκτέθηκαν πολύτιμοι πίνακες των δημιουργών, Θεόφιλου, Παρθένη, Παπαλουκά, Κόντογλου, Τσαρούχη, Μόραλη, Συκελιώτη, Βασιλείου, Γκίκα, Μπουζιάνη, Τσόκλη, Κεσσανλή, Μπότσογλου, Τέτση, Ψυχοπαίδη και Ακριθάκη.

Μοιράσου το άρθρο: