Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχτηκε η κοινωνία της Ρόδου την ίδρυση Σχολής Ξεναγών και στη Ρόδο, αφού έτσι ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των τουριστικών παραγόντων της περιοχής μας. Η σχολή αυτή θα δώσει και πάλι, με την επαναλειτουργία της, την ευκαιρία της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Ρόδος. ΄Ηδη οι ξεναγοί που εργάζονται στο νησί μας, έχουν σπουδάσει και αποφοιτήσει επιτυχώς από τις δημόσιες σχολές ξεναγών και καλύπτουν πολλές ξένες γλώσσες, όπως Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ολλανδικά, Σουηδικά, Φινλανδικά, Δανέζικα, Ρουμάνικα, Ρώσικα και Πολωνικά.
Μπορούν λοιπόν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ενός πολύ εξειδικευμένου κοινού με γνώσεις αρχαιολογίας, ιστορίας, αρχιτεκτονικής, γεωλογίας, ιστορίας της τέχνης, θρησκειολογίας κ.λπ. και φυσικά γνώσεις σε διάφορα άλλα θέματα που σχετίζονται με τη ζωή, τα ήθη και έθιμα, τις συνήθειες και την καθημερινή ζωή των κατοίκων της Ρόδου και γενικότερα της Δωδεκανήσου.
Τις προκηρύξεις για την εισαγωγή σπουδαστών σε τρεις νέες σχολές ξεναγών υπέγραψε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, και από χθες αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Ταυτόχρονα, εκδόθηκαν και οι προκηρύξεις για την εισαγωγή νέας σειράς σπουδαστών στις Σχολές Ξεναγών Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

«Ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού ήταν και είναι η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, αλλά και του επαγγέλματος του ξεναγού», δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού.

Όπως τονίζει ο Υφυπουργός κ. Κόνσολας: «Για πρώτη φορά υπάρχει ένα εθνικό πλαίσιο για τη λειτουργία των Σχολών Ξεναγών σε πέντε πόλεις της χώρας. Πρόκειται για μια εξέλιξη που αλλάζει το χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης.
Μέσα από τη λειτουργία αυτών των σχολών, θα εκπαιδευτούν στελέχη ικανά για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς και αναδεικνύεται η επαγγελματική ταυτότητα των Ξεναγών».
Οι προκηρύξεις για τις νέες Σχολές Ξεναγών Κέρκυρας, Ρέθυμνου Κρήτης και Ρόδου αφορούν στην εισαγωγή 40 σπουδαστών σε κάθε σχολή.
Στις Σχολές Ξεναγών Αθήνας και Θεσσαλονίκης προβλέπεται η εισαγωγή 35 σπουδαστών.
Οι υποψήφιοι προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής υποβάλλουν από 31-8-2020 μέχρι 11-9-2020 στον ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr αίτηση συμμετοχής, η οποία γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού ηλεκτρονικά.

Μοιράσου το άρθρο: