Με ομόφωνη απόφαση του, το δ.σ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου προχωρεί σε κινητοποίηση των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, την Παρασκευή 22 Μαΐου, έξω από το Δημαρχείο της Ρόδου. Σκοπός της κινητοποίησης, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, είναι η άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση προκειμένου δοθούν λύσεις στα προβλήματα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Τα αιτήματα τους μεταξύ άλλων είναι: η επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στον τουρισμό είτε είχαν κάνει αίτηση επαναπρόσληψης είτε όχι, να δοθούν τα επιδόματα ανεργίας για Απρίλιο και Μάιο, να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις, οι επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν με ευθύνη τους, να υποχρεωθούν να καλύψουν όλους τους εργαζόμενους μισθολογικά και ασφαλιστικά για όλη την περίοδο που θα παρέμεναν ανοιχτές, με βάση την περσινή περίοδο, η διασφάλιση υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες».
Το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 5:00 το απόγευμα στο Δημαρχείο Ρόδου με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, φορώντας τις μάσκες και γάντια αλλά και με όλες τις απαραίτητες αποστάσεις.

Μοιράσου το άρθρο: