Κλειστές είναι σήμερα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστελέχωσή τους.
Παρά το γεγονός ότι, το περασμένο Σάββατο, στην εναρκτήρια τελετή του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τέως Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής εξήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού στους Δήμους και τις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε χθες, Δευτέρα , την απόφαση αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν δύνανται να ανταποκριθούν ικανοποιητικά και με επάρκεια στις λειτουργίες που προβλέπονται εκ του καταστατικού τους ρόλου.
Τα κενά που έχουν καταγραφεί ανέρχονται στον αριθμό των 250 υπαλλήλων και οι αλλεπάλληλες επαφές του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, είχαν στόχο την κάλυψη του -κατά το δυνατόν- μεγαλύτερου αριθμού κενών θέσεων εργαζομένων.
Παράλληλα, στις επαφές του ο κ. Χατζημάρκος είχε θέσει μετ’ επιτάσεως και την ανάγκη στελέχωσης των δήμων του Νοτίου Αιγαίου και κυρίως των μικρότερων νησιών, η υποστελέχωση των οποίων έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην Περιφέρεια, καθώς η υλοποίηση ενός σημαντικού μέρους από το έργο της, περνά μέσα από τους δήμους.

Μοιράσου το άρθρο: