*Με κυρίαρχο σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά», πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Πλατεία Ελευθερίας οι ξενοδοχουπάλληλοι στη Κω, ενάντια στις αντεργατικές όπως υποστηρίζουν,εξαγγελίες της κυβέρνησης. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Πόλης με κατάληξη στο γραφείο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, όπου συναντήθηκαν με την Πρόεδρο Ντίνα Σβύνου στην οποία και παρέδωσαν τα αιτήματά τους.
Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου το Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω θα πραγματοποιήσει μηχανοκίνητη πορεία από το Εργατικό Κέντρο.
«Τα μέτρα που εξήγγειλαν βαδίζουν σ’ένα εργασιακό μεσαίωνα ‘’υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωάννα Λάμπρου προσθέτοντας ότι’’ η κυβέρνηση έδειξε τον αντεργατικό της χαρακτήρα από τις πρώτες μέρες περνώντας επτά πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου,που κατακρεουργούν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων,δίνοντας το δικαίωμα στην εργοδοσία να χρησιμοποιεί όπως και όποτε θέλει τον εργαζόμενο υποχρεώνοντας τον να ζει με ψίχουλα».
Η κ Λάμπρου κάλεσε τους συναδέλφους να συνεχίσουν τον αγώνα για να καλύψουν τις ανάγκες τους και να μην συναινέσουν στη λογική να βάλουν πλάτη και αυτή τη περίοδο ,όπου οι κυρίαρχοι του τουρισμού, μεγαλοξενοδόχοι επιδοτούνται, φοροαπαλάσσονται ,για να συνεχίσουν τη κερδοφορία των προηγούμενων χρόνων με 120 δις, αντίθετα με τους εργαζόμενους που υποχρεώνονται να ζήσουν με 400 ευρώ !!!
Φωτογραφία: Kosnews24.gr

Μοιράσου το άρθρο: