Τέσσερις και πλέον ώρες, με μια ημίωρη μόνο διακοπή, κατέθετε χθες στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Κω και απαντούσε αγόγγυστα στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των φερόμενων βιαστών της, η 21 χρονη σήμερα νεαρή γυναίκα που το βράδυ της 1ης του Δεκέμβρη του 2018 και τρεις μόλις μέρες από τη άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, υπέστη ομαδικό βιασμό στη Ρόδο, απο τον 21χρονο αλλοδαπό που καταδικάστηκε σε ισόβια για την στυγερή δολοφονία της φοιτήτριας και έναν 24χρονο ημεδαπό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο δράστες εξανάγκασαν την 19χρονη με ποσοστό αναπηρίας 67% σε συνουσία και σε ασελγείς πράξεις ασκώντας πάνω της σωματική βία.
Και αυτό το σημείο της κατάθεσης της, μονοπώλησε σχεδόν το ερωτηματολόγιο των τεσσάρων συνηγόρων υπεράσπισης καθώς τα ερωτήματα επικεντρώθηκαν στο τρόπο, το αποτύπωμα και τον αριθμό των χτυπημάτων που δέχτηκε στο κεφάλι,αν με δική της συναίνεση ακολούθησε τους φερόμενους ως δράστες εκείνο το βράδυ για μια βόλτα, όπως της είπαν, βόλτα που κατέληξε όμως στον ομαδικό βιασμό της, όπως η ίδια υποστήριξε. Αν παρακολουθούσε τη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης και αν ταυτίστηκε μαζί της. Ακόμα και ερωτήσεις που αφορούσαν στην επιστημονική ορολογία που χρησιμοποίησε στη κατάθεση της για να περιγράψει τη πράξη του βιασμού. Και ακόμα πως κατάφερε να διαφύγει από τους δύο άνδρες και γιατί δεν προσέφυγε άμεσα στις αρχές.

Σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης η 21χρονη απαντούσε δείχνοντας να έχει πλήρη επίγνωση εκείνης της τραγικής εμπειρίας που βίωσε και την περιέγραψε χωρίς να χάσει στιγμή τα λόγια της στο δικαστήριο δικαιώνοντας τις άριστες σπουδαστικές επιδόσεις της με 19 5/11 από το σχολείο και αποδεικνύοντας τη νοητική της επάρκεια.

Στα πίσω καθίσματα στην αίθουσα παρακολουθούσαν ανέκφραστοι οι δυο φερόμενοι ως βιαστές ενώ κατά τη προσέλευσή τους στο δικαστήριο ο 21χρονος καταδικασθείς για τη δολοφονία της Ελένης γύρισε και κύτταξε τα πανό που είχαν αναρτήσει τα μέλη της Οργάνωσης’’ ΤΟ ΜΩΒ’’και η ‘’ Αντιφασιστική Κίνηση ‘’ στη Κω που έγραφαν ‘’ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ -Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ‘’ΚΑΙ ‘’Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΊΑ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΕΙ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΛΕΝΗ’’.

Η δίκη διακόπηκε στις 5 το απόγευμα για να συνεχιστεί τη Τετάρτη με τις καταθέσεις των 11 περίπου μαρτύρων της Πολιτικής αγωγής.
ΦΩΤΟ-kosnews24

Μοιράσου το άρθρο: