Συμβάλλοντας στην επιστημονική μελέτη του προβλήματος που δημιουργείται με τα σκουπίδια στις θάλασσες και τις ακτές μας ο Δήμος Λέρου ανέλαβε την πρωτοβουλία να καταγραφούν όσα συγκεντρώνονται, να διαχωριστούν τα είδη και η προέλευσή τους με τελικό προορισμό την HELMEPA. Με τη σειρά της τα προωθεί στους αρμόδιους διεθνείς φορείς για περαιτέρω αξιοποίηση.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας ζητά την προσοχή όλων,κυρίως επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων ώστε να βοηθήσουν σ΄αυτή την προσπάθεια.

Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στις παραλίες της Γούρνας και του Παντελιού, όπου συμμετείχαν το Λιμενικό Σώμα αλλά και μέλη του Ιταλικού Συλλόγου φίλων της Λέρου, παρουσία του Δημάρχου Λέρου και άλλων στελεχών του Δήμου.

Ειδικότερα δε στον κόλπο του Παντελίου παραβρέθηκαν έξι εθελοντές δύτες, οι οποίοι παρέμειναν τρεις ώρες στο νερό καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να απομακρύνουν όσο περισσότερα απορρίμματα από το βυθό.

«Όλοι μαζί μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον.Μην σταματάτε να προσπαθείτε,οι παραλίες και ο βυθός είναι τόπος χαράς και απόλαυσης» είναι το σύνθημα της Δημοτικής Αρχής Λέρου.

Μοιράσου το άρθρο: