Με το διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστο Ροϊλό, για τις δομές υγείας των τουριστικών προορισμών, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.
Συζητήθηκε η αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Ρόδου σε Περιφερειακό Νοσοκομείο, που θα μειώσει σημαντικά τις κοστοβόρες αεροδιακομιδές ασθενών στην Αθήνα και τον Πειραιά.
Ειδική αναφορά έγινε, στη στελέχωση των ιατρείων στα μεγάλα αεροδρόμια του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.
Έμφαση δόθηκε στη στελέχωση και ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που υπάρχει στα Νοσοκομεία της Κω και της Ρόδου, καθώς και στα Κέντρα Υγείας Κω, Ρόδου και των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.
Ο Υφυπουργός Τουρισμού, ζήτησε από τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου να μπορεί να καλύπτεται 24ωρη εφημερία στο Αγροτικό Ιατρείο Γενναδίου στη Νότια Ρόδο, το οποίο εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής που τη θερινή περίοδο φθάνουν στις 25.000 και πλέον.
Η προοπτική αυτή, εξετάζεται με ποιο τρόπο θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί.
Επίσης, συζητήθηκε η μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας Ρόδου σε δημόσιο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ κοντά στο Νοσοκομείο της Ρόδου (είναι μικρότερο σε τετραγωνικά αλλά έχει λειτουργικότερη διαρρύθμιση) και είναι ανακαινισμένο από όπου θα εξυπηρετείται μεγαλύτερος αριθμός ασθενών. Η εξοικονόμηση δαπανών που θα προκύψει για το δημόσιο από αυτή την μετεγκατάσταση υπολογίζεται γύρω στις 120.000 ευρώ το χρόνο.
«Δρομολογούμε λύσεις για την ενίσχυση των παροχών υγείας για τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρας μας» ανέφερε ο υφυπουργός Τουρισμού, προσθέτοντας ότι για το συντονισμό προγραμματίζεται συνάντηση στη Ρόδο το Νοέμβριο, με όλους τους εμπλεκομένους για τα θέματα υγείας».

Μοιράσου το άρθρο: