Τη βεβαιότητα ότι η Αστυπάλαια μπορεί ν’ αποτελέσει πρότυπο πράσινης τουριστικής οικονομίας, εξέφρασε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας στο Οικολογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο νησί.
Χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι η Αστυπάλαια επιλέχθηκε πιλοτικά ως ένα από τα νησιά από τα οποία θα ξεκινήσει η ηλεκτροκίνηση, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την ένταξη του νησιού στο χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού. Ο Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στη διαμόρφωση της νέας τουριστικής ταυτότητας της Αστυπάλαιας, επεσήμανε:«Το νησί πρέπει να γίνει ένας προορισμός με ισχυρό και θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αξιοποιώντας πόρους που θα διατεθούν τα επόμενα χρόνια για να ενισχυθούν επιχειρηματικά σχέδια και δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης των τουριστικών καταλυμάτων και χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχουν δύο πλεονεκτήματα: το πρώτο είναι ότι στο πεδίο της τουριστικής αγοράς η Αστυπάλαια θα θεωρείται ένας προορισμός με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Το δεύτερο θα είναι η εξοικονόμηση πόρων για τις επιχειρήσεις, αφού το ενεργειακό τους κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο από το σημερινό»

Μοιράσου το άρθρο: