Στην ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να τις απαγορεύσει με γνώμονα τη δημόσια υγεία, προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:
«Με βάση τις συστάσεις και οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και στο πλαίσιο της πρόληψης και της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού από τον κοροναϊό, με γνώμονα τη Δημόσια Υγεία, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αποφάσισε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, όπως συνέβη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Κατόπιν της ανακοίνωσης της κυβερνητικής απόφασης, της οποίας ο χαρακτήρας είναι υποχρεωτικός και όχι δυνητικός, οι Εντεταλμένοι Πολιτισμού Δωδεκανήσου, Κάλλιστος Διακογεωργίου και Κυκλάδων, Στέλιος Μπρίγγος, ανακοινώνουν την ματαίωση των προγραμματισμένων καρναβαλικών εκδηλώσεων στα νησιά των Περιφερειακών Ενοτήτων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων».
Η πρώτη επίσημη αντίδραση για την απαγόρευση διεξαγωγής όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο νησί της Ρόδου, ήρθε από την Λίνδο.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Λίνδου, Βαλάντης Λάμπης, μιλώντας στην εφημερίδα «Ροδιακή» ανέφερε ότι το καρναβάλι θα διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή, τονίζοντας ότι αρνούνται να ζούνε σε κλίμα τρομοκρατίας.

Μοιράσου το άρθρο: