«Λήξαν» θεωρείται για το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, το γεγονός της λιποθυμίας του 9χρονου κοριτσιού, από την πείνα, η μητέρα του οποίου είναι εποχιακή ξενοδοχοϋπάλληλος και χωρίς εισόδημα εδώ και μήνες.
«Ευτυχές χαρακτηρίζει το Σωματείο το γεγονός πως, με την συμβολή τόσο φορέων όσο και πολιτών, το θέμα της οικογενείας έχει τακτοποιηθεί» τονίζοντας πως «παρ’ όλα αυτά, μιας και οι συνάδελφοι του κλάδου μας ίσως βρίσκονται στην δυσκολότερη έως τώρα οικονομική θέση. Απευθύνει έκκληση προς τους αρμόδιους της κυβέρνησης, να λάβουν τα ανάλογα μέτρα ώστε να μην ξανά υπάρξουν τέτοιες εικόνες ούτε στο νησί μας αλλά ούτε και στην υπόλοιπη χώρα».
Στον απόηχο του γεγονός αυτού στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου και με αφορμή την εγκύκλιο που δίνει διευκρινίσεις για την ΚΥΑ με αριθμό 23102/477/12.06.20 (΄Β 2268) που αφορά τους εποχιακά απασχολούμενους πραγματοποιήθηκε χθες μεγάλη συγκέντρωση στα γραφεία του.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου ο πρόεδρος του Παναγιώτης Εγγλέζος είπε πως «με την εγκύκλιο αυτή αίρονται όλες οι αντιδράσεις και οι ενδοιασμοί που υπήρχαν από την πλευρά των εργοδοτών ώστε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ένταξης των εργαζομένων στο μηχανισμό στήριξης που είχε εξαγγείλει η Κυβέρνηση». Ο κ. Εγγλέζος πρόσθεσε πως «υπάρχουν ακόμα αρκετές εκκρεμότητες ένταξης στα μέτρα κατηγοριών εργαζομένων, όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, οι εποχιακά απασχολούμενοι που δεν πήραν επίδομα ανεργίας, οι εποχιακά απασχολούμενοι σε δωδεκάμηνης λειτουργίας ξενοδοχεία, οι άνεργοι οικοδόμοι, οι οδηγοί ταξί, οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, καθώς επίσης και η άνιση αντιμετώπιση των εποχιακά εργαζομένων στην εστίαση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που είχαν δικαίωμα στην επαναπρόσληψη.

Μοιράσου το άρθρο: