Με αποκλεισμό του λιμανιού και του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών στην Κω, αν δεν αποσυμφορηθεί άμεσα η δομή, απειλεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.
Σημειώνεται ότι το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Κω φιλοξενεί 3.000 άτομα, ενώ η χωρητικότητά του είναι για 800 άτομα.
«Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στη Λέρο, όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ξεπερνούν τους 2.000, ενώ η δομή είναι για 700 άτομα» δήλωσε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορείου Συγκροτήματος, Αντώνης Κυδωνάκης.
Αναφέρθηκε στο επεισόδιο που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Κω ανάμεσα σε μετανάστες και αστυνομικούς, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι εκτεθειμένοι στη βροχή, καθώς δεν υπάρχει χώρος φιλοξενίας, ξεσηκώθηκαν με πέτρες εναντίον περιπολικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αστυνομικοί αλλά και μετανάστες από τη χρήση των χημικών.
«Παρ’ ότι έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και καιρό, κανείς δεν ακούει» είπε, προσθέτοντας ότι η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η Κως είναι η ίδια με το 2015.
«Έχουμε 200 άτομα αφίξεις την εβδομάδα και δεν γνωρίζουμε που θα πάει η κατάσταση» κατέληξε ο κ. Κυδωνάκης.

Μοιράσου το άρθρο: