Την κινητοποίηση πολλών τοπικών φορέων έχει προκαλέσει το σενάριο που κυκλοφορεί, μετά την περιφερειακή οριοθέτηση και περίφραξη που έγινε στο Αρχαίο Στάδιο και Ωδείο της Ρόδου, πως θα επιβληθεί εισιτήριο.

Για το θέμα αυτό ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά με τα σχέδια του Υπουργείου για την ανάδειξη του Μνημείου τονίζοντας: «Ανατρέχοντας, στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μπορεί πράγματι να εντοπίσει κάποιος την σχετική αναφορά για τη δημιουργία οργανωμένων εισόδων- εξόδων και εκδοτηρίων, την ώρα που καμία σχετική δημόσια ενημέρωση δεν έχει μέχρι τώρα λάβει χώρα, εκ μέρους του Δήμου ή του αρμόδιου Υπουργείου.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπογραμμίζει ότι «η συντήρηση, προστασία και διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση και θα έπρεπε να αποτελεί, την εκ των ων ουκ άνευ προτεραιότητα της Πολιτείας παραδίδοντας στις επόμενες γενιές αλώβητα τα έργα της δημιουργικής ευφυΐας του ανθρώπου. Καταλυτική όμως παράμετρος σε αυτές τις προσπάθειες, προσθέτει ο ίδιος, είναι η πολιτιστική πολιτική να λειτουργεί ως αντιπρόσωπος και δημοκρατικός εκφραστής των αναγκών των τοπικών κοινοτήτων».

«Η επιβολή εισιτηρίου εισόδου στο Αρχαίο Στάδιο και το Ωδείο θα αποτελούσε ένα σημαντικό πρόσχωμα της επαφής του ντόπιου πληθυσμού με τον πολιτισμό, ενώ θα έδινε και ένα αρνητικό μήνυμα περί εμπορευματοποίησης του φυσικού και αρχαιολογικού περιβάλλοντος» καταλήγει ο κ. Σαντορινιός.

Μοιράσου το άρθρο: