Κοινή προσπάθεια με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης για θέματα παιδικής κακοποίησης – παραμέλησης, οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξαφανίσεων, περιλαμβάνει το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλος.

Παράλληλη είναι και η κοινή δέσμευση ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, κατά αρμοδιότητα, για την καλύτερη και πιο άμεση επίτευξή τους .

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεσμεύτηκαν επίσης, να αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Οργανισμός για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών στους κρίσιμους τομείς της Βίας, Υγείας, Εξαφάνισης και Φτώχειας, καθώς και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και φυσικών καταστροφών υπό το θεσμικό και συντονιστικό ρόλο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Όπως επίσης, να συνεργαστούν και να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού στην Περιφέρεια και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειές τους που χρήζουν στήριξης, μέσω των δράσεων που υλο-ποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά και με την επέκτασή τους.

Για να υλοποιηθούν όλα αυτά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των αρμόδιων υπηρεσιών της, το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του καθώς και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του.

«Για κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται για να είναι τα παιδιά υγιή και ασφαλή, είμαστε εδώ. Στην πράξη. Με κάθε δυνατό τρόπο και με κάθε υπηρεσία μας. Ευχαριστούμε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την εμπιστοσύνη του, χάρη στην οποία βρήκαμε τον τρόπο να συμμαχήσουμε ενεργά στο πεδίο της δικής του ξεχωριστής μάχης, που δίνει εδώ και πολλά χρόνια. Δεν πρόκειται για ένα τυπικό σύμφωνο συνεργασίας αλλά για μία ουσιαστική σύμπραξη με κοινό σκοπό και στόχο. Να είμαστε δίπλα στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Σχεδιάζουμε ήδη την πρώτη μας κοινή δράση με επίκεντρο την προληπτική ιατρική στα παιδιά, που θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα» τόνισε αμέσως μετά την υπογραφή του Συμφώνου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε πως αυτό το Σύμφωνο «ορίζει ένα δυναμικό πλαίσιο συνεργασίας προς όφελος των παιδιών και όλων των ευάλωτων μελών της κοινωνίας μας. Ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, απαιτείται η σύμπραξη όλων των υγιών δυνάμεων της χώρας μας. Είναι η μόνη οδός που πρέπει όλοι μας να ακολουθήσουμε για να καταφέρουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειές τους που χρειάζονται την υποστήριξή μας. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα 25 χρόνια λειτουργίας του επενδύει στις συνεργασίες με τους θεσμικούς φορείς στοχεύοντας στην ουσία: την αστραπιαία, αποτελεσματική αντιμετώπιση και παρέμβαση σε περιπτώσεις παιδιών και οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη και που την κρίσιμη αυτή περίοδο μάς χρειάζονται στο πλευρό τους περισσότερο από ποτέ».

Μοιράσου το άρθρο: