Την παραίτησή του από τη θέση του πρώτου γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Νοτίας Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε προχθές το βράδυ, στη διάρκεια της προγραμματισμένης διευρυμένης συνεδρίασης ο κος Νικηφόρος Παπανικόλας.
Εκτός από τον κ. Παπανικόλα, την παραίτησή του κατέθεσε επίσης από τη θέση του μέλους της ΝΕ Νοτίας Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ και ο κος Δημήτρης Ζαννεττούλης, θέτοντας, όπως τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα “ΡΟΔΙΑΚΗ”, ζήτημα ηγεσίας, καθώς η κατάσταση έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο.
Στη συνεδρίαση, ουσιαστικά υπήρξε έντονη κριτική για τους χειρισμούς, τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν.
«Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε που βρεθήκαμε στο ποσοστό αυτό, σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές. Αυτού του είδους ο εφησυχασμός, οδηγεί στο δρόμο του πολιτικού μας αφανισμού, επισήμαναν πολλά από τα μέλη και τα στελέχη που παραβρέθηκαν στη συγκεκριμένη διευρυμένη συνεδρίαση που έγινε.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά ο πολιτικός χώρος του ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ μετά το 1977 δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή στα Δωδεκάνησα.
Στη συνεδρίαση, παραβρέθηκαν οι πρώην βουλευτές Νίκος Ζωίδης και Στάθης Κουσουρνάς, ο απερχόμενος Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, καθώς επίσης και μέλη και στελέχη του κόμματος, από διάφορους φορείς και παραγωγικές τάξεις. Δεν παρέστησαν άτομα φιλικά προσκείμενα στον πρώην βουλευτή και υπουργό κο Δημήτρη Κρεμαστινό, ενώ στην ίδια συνεδρίαση κατατέθηκε η επιστολή του ίδιου, με την οποία κάνει γνωστό ότι δεν πρόκειται να είναι ξανά βουλευτής στα Δωδεκάνησα.
Αυστηρή κριτική έγινε επίσης και στην πρόεδρο του κινήματος κα Φώφη Γεννηματά από ορισμένα στελέχη, ενώ ένταση επικράτησε μεταξύ των παριστάμενων, όταν μερίδα στελεχών, επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό στο σύνολό του.
Αιχμές ακούστηκαν επίσης και για το γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιο δεν συμμετείχε τελικά και ο Γιώργος Νικητιάδης, καθώς η πιθανή συμμετοχή του θα μπορούσε να φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα (ενδεχομένως και τη βουλευτική έδρα, όπως τονίστηκε) στην περιοχή της Δωδεκανήσου.
Ο κ. Ζαννεττούλης μιλώντας στο σταθμό μας, ΄άφησε πολλές αιχμές για την ήττα του ΚΙΝΑΛ στην περιοχή μας και πρόσθεσε πως «πρέπει να ανασυντάξουμε το χώρο ιδεολογικά και πρέπει να πάμε σe συνέδριο ακόμα και με θέμα ηγεσίας. Πρέπει να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες και αυτοί είναι ψηλά, στην Αθήνα, χωρίς να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Μοιράσου το άρθρο: