Πρεμιέρα χθες, για το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής, που φέτος συμπληρώνει 17 χρόνια παρουσίας.
Αποτελεί διοργάνωση – θεσμό, εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, μοναδικό στο είδος του, απόλυτα ταυτισμένο με το Ιερό Νησί της Αποκάλυψης, την Ιερουσαλήμ του Αιγαίου, έναν εκ των επτά σημαντικότερων προσκυνηματικών τόπων στην Ευρώπη, σημείο αναφοράς για τη θρησκευτική μουσική, στο Αιγαίο, στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης, το οποίο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco.
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του φετινού Φεστιβάλ είναι το διαφορετικό μουσικό ενδιαφέρον της κάθε συναυλίας και οι συμμετοχές πολυπρόσωπων συνόλων από την Αγγλία (English Chamber Choir) και τη Ρωσία (Moscow Youth Chamber Choir), που θα παρουσιάσουν χορωδιακά έργα.
Επίσης, η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου, μαζί με δεκαμελή χορωδία, θα ερμηνεύσουν το έργο «Η αναπαράσταση της Ψυχής και του Σώματος» του Εμίλιο Καβαλιέρι, που είναι το πρώτο ορατόριο που έχει γραφτεί ποτέ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η βραδιά με σπιρίτσουαλ και σύγχρονα ξένα και ελληνικά τραγούδια που έχουν θρησκευτικό περιεχόμενο.
Στο πλαίσιο του Θρησκευτικού Φεστιβάλ περιλαμβάνεται και μία ειδική βραδιά για παιδιά, από πέντε χρονών και άνω, στην οποία με μουσική, αφήγηση, εικόνες και τραγούδι θα παρουσιαστεί ένας μύθος του Αισώπου.
Η εκπαιδευτική αυτή συναυλία θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο «Πάτμιον».

Μοιράσου το άρθρο: