Με σύνθημα «Αγαπάμε την τέχνη- προστατεύουμε το νησί μας», ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου οργανώνει πολιτιστικό φεστιβάλ. Κινηματογράφος, θέατρο, μουσική, κουκλοθέατρο για παιδιά, σεμινάρια, συνθέτουν τις εκδηλώσεις που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι καταφέρουν να βρεθούν στο πανέμορφο, ακριτικό νησί.
Ο Δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος δίνει την εικόνα του φεστιβάλ που θα διοργανωθεί: «Μετά και την ματαίωση των πανηγυριών της θερινής περιόδου ήταν μεγάλη η ανάγκη της διοργάνωσης ενός πολιτιστικού Φεστιβάλ με την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας καλλιτεχνών και θεατών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επιθυμία μας ήταν οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού μας, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, αλλά και όσοι απόδημοι Κασιώτες αποφασίσουν να έρθουν στο νησί μας να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις «υψηλού επιπέδου». Θα δημιουργηθούν δύο θερινά σινεμά στο νησί, στο Αρβανιτοχώρι και Αγία Μαρίνα και θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στο μεγάλο σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη σε συνεργασία με το ίδρυμα που φέρει το όνομα του. Τρεις θεατρικές παραστάσεις θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, αυτό το καλοκαίρι στην Κάσο με πρώτη αυτή στις 30 Ιουλίου με το Κουκλοθέατρο «Ανέμη», με το έργο «Ο παπαγάλος που νόμιζε πως δεν μπορούσε να πετάξει», στο γήπεδο 5Χ5. Στην συνέχεια, στις 20 Αυγούστου στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Λυκείου Κάσου, η ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη θα υποδυθεί την «εμβληματική Ηρωίδα», «Κυρά της Ρω» σε σκηνοθεσία του Σταύρου Λίτινα. Τέλος στον ίδιο χώρο, το Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, η πολυσυζητημένη παράσταση «Ο κάτω Παρθενώνας» του Κασιώτη συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη με τον Λεωνίδα Κακούρη και τον Χρήστο Σαπουντζή.
Στο πλαίσιο των θεατρικών εκδηλώσεων, ο Μηνάς Βιντιάδης θα διδάξει το σεμινάριο συγγραφής θεατρικού έργου, που θα πραγματοποιηθεί 20 με 26 Ιουλίου στο Φρυ, με μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Τέλος, όσων αφορά στη μουσική, έχουν προγραμματιστεί δυο βραδιές, μια λαϊκής μουσικής με τον Κασιώτη τραγουδιστή Γιώργο Μαυρουδή και μια Παραδοσιακής Κασιώτικης Μουσικής και μαντινάδας, στην αυλή της Αγίας Τριάδας, στο Πόλι, με την νέα γενιά των οργανοπαιχτών του νησιού, υπό το φως των κεριών.

Μοιράσου το άρθρο: