Το πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Δήμο Νισύρου προχωρεί με σταθερά βήματα.
Στόχος του προγράμματος, που λειτουργεί 4,5 χρόνια, είναι η αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης σε επίπεδο που να ξεπερνά το 80% των ανακυκλώσιμων υλικών.
Πριν δύο εβδομάδες ο Δήμος Νισύρου παρέδωσε για ανακύκλωση 7100 κιλά χαρτιού, 430 κιλά τηγανέλαια, 730 κιλά ηλεκτρονικές συσκευές διαφόρων ειδών, 432 κιλά πλαστικών (pet και παγούρια) και 610 κιλά παλαιά σίδερα.
Ο Δήμος Νισύρου έχει τοποθετήσει κάδους ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία τα οποία συλλέγονται με ηλεκτροκίνητα οχήματα τύπου GUPIL και ηλεκτρικά τρίκυκλα έτσι ώστε να έχουν μηδενικές εκπομπές στο περιβάλλον.
Τα ανακυκλώσιμα υλικά μεταφέρονται στην μάντρα του δήμου όπου και γίνεται διαλογή. Με τη χρήση του συμπιεστή τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει ο δήμος συμπιέζονται τα χαρτιά και τα πλαστικά σε παλέτες έτοιμες προς αποστολή.
Το πρόγραμμα του δήμου συνεχίζεται με την ενεργή συμμετοχή μεγάλης μερίδας πολιτών και με τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού καθαριότητας.
Σύντομα ο Δήμος Νισύρου θα προχωρήσει στην εφαρμογή προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης όπου ο πολίτης θα λαμβάνει αντίτιμο των υλικών που ανακυκλώνει.

Μοιράσου το άρθρο: