Ο πρόεδρος των προνοιακών Ιδρυμάτων της περιοχής μας Γιαννης Μαρίνος μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου ανέφερε οτι η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα στο Παράρτημα ΑμεΑ Ανηλίκων στο Παραδείσι (Άγιος Ανδρέας), όπως ήταν η καταστροφή της ψευδοροφής του δωματίου του νοσηλευτικού προσωπικού η οποία υπήρξε ολοσχερής. Επλήγη επίσης ένα διπλανό δωμάτιο φιλοξενούμενου παιδιού, στο οποίο μπήκαν νερά.Νερά επίσης μπήκαν σε κοινόχρηστους χώρους του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου (τέως Ορφανοτροφείο Θηλέων Ρόδου).
Διέψευσε όμως τις πληροφορίες πως η Πυροσβεστική έδωσε εντολή να εκκενωθεί το ίδρυμα. Αυτό είπε το πρότειναν εθελοντές πυροσβέστες που έφτασαν πρώτοι στο ίδρυμα και μεταφέρθηκε και στη Διοίκηση. Όταν όμως ρωτήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία πραγματοποίησε και αυτοψία, διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει λόγος εκκένωσης του κτιρίου. Επίσης από την ώρα που άνοιξαν οι δρόμοι, στον Άγιο Ανδρέα βρέθηκε εκεί με άλλα μέλη του συμβουλίου και την διοίκηση και φυσικά οι υπάλληλοι της βάρδιας και όλοι μαζί αντιμετωπίσαν την κατάσταση επί τόπου.
Όπως πρόσθεσε ο κ. Μαρίνος Καθ’ όλο το απόγευμα εκείνης της μέρας, ήμασταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος, προς τιμήν του και παρ’ όλα τα δεκάδες ανοιχτά μέτωπα που αντιμετώπιζε εκείνες τις δύσκολες ώρες, έθεσε στη διάθεσή μας τζιπ για την μετάβαση μας στον Άγιο Ανδρέα (που δεν χρησιμοποιήσαμε τελικά), μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης και αμέσως μετά τη λήξη της κακοκαιρίας, το ίδιο βράδυ, προσφέρθηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες, με τους μηχανικούς και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία. Τον ευχαριστούμε δημόσια για αυτό. Ήδη από την επόμενη μέρα στάλθηκαν τα σχετικά αιτήματα εκ μέρους μας στον Δήμο Ρόδου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ αύριο αυτά θα συμπληρωθούν και θα σταλούν ολοκληρωμένα και στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου.

Μοιράσου το άρθρο: