«Οι δρόμοι του Ροδινιού», μία ξεχωριστή εκδήλωση με πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα και με επίκεντρο την τοπική παράδοση και τη ντόπια γαστρονομία, τα μοναδικά ροδίτικα κρασιά, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας Γιορτής Γαστρονομίας του Δήμου Ρόδου, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο χώρο του πάρκου.
Στην εκδήλωση τοπικές επιχειρήσεις εξέθεσαν τα προϊόντα τους και κερνούσαν τον κόσμο πλούσια τοπικά φαγητά και εδέσματα, γλυκά και όλα τα προϊόντα της παραδοσιακής ροδίτικης γαστρονομίας. Όλοι ανεξαιρέτως δοκίμασαν ροδίτικα κρασιά, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με τα χορευτικά συγκροτήματα.
Ροδίτες και επισκέπτες, προσκεκλημένοι του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου και της αντιδημάρχου Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων Μαρίζας Χατζηλαζάρου, έζησαν μια ξεχωριστή βραδιά, μια βραδιά με έντονα συναισθήματα, που θύμιζε παλιές και ξέγνοιαστες βραδιές καλοκαιριού στη Ρόδο, μια γιορτή για τοπικές γεύσεις και κρασιά στο Ροδίνι, μια γιορτή που θυμούνται οι παλιοί και μαθαίνουν οι νέοι και για την οποία εργάσθηκαν όλοι, μικροί και μεγάλοι, αιρετοί, φορείς και επιχειρηματίες του τόπου και προπάντων τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.
Ο Δήμος Ρόδου τίμησε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ανθρώπους και επιχειρήσεις που στήριξαν την προσφυγική δομή του δήμου στα Σφαγεία.

Μοιράσου το άρθρο: