Τον μοναδικό ιστορικό, πολιτιστικό και φυσικό πλούτο που διαθέτει το νησί της Ρόδου, ανέδειξε στην Αμερική ο Δήμος Ρόδου.
Στις τρεις μεγαλουπόλεις, San Diego, San Francisco και Los Angeles της Καλιφόρνιας, στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων, Μαρίζα Χατζηλαζάρου, παρουσίασε τη Ρόδο ως τουριστικό προορισμό, αλλά και ως τόπο διεξαγωγής μεγάλων διοργανώσεων, προβάλλοντας παράλληλα τα ήθη και τα έθιμα, τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα και τη ροδίτικη γαστρονομία.
Η έκθεση «2nd Greek Panorama 2019 – b2b Roadshow» διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τη Hellas North Events Inc. με στόχο την προβολή της Ελλάδας, του τουρισμού και της γαστρονομίας της στην Καλιφόρνια, μία από τις πλουσιότερες πολιτείες των Η.Π.Α. και σε τρεις πόλεις Σαν Ντιέγκο, Λος Άντζελες και Σαν Φρανσίσκο, σημαντικούς προορισμούς της Αμερικής, σε συνεργασία με την ASTA αλλά και την FedHATTA, που στηρίζουν το όλο εγχείρημα.
Σημειώνεται ότι η ASTA εκπροσωπεί ταξιδιωτικές εταιρίες και τουριστικά γραφεία από τις Η.Π.Α. και αντιπροσωπεύει το 82% του συνόλου των ταξιδιωτικών κρατήσεων μέσω τουριστικού γραφείου.
δυνατότητες που έχει συνολικά η Ρόδος ως τουριστικός προορισμός.
Η κα Χατζηλαζάρου σε b2b συναντήσεις της με Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες αναφέρθηκε όχι μόνον στην προοπτική αξιοποίησης όλων των πλεονεκτημάτων του νησιού της Ρόδου, φύση, ιστορία, πολιτισμός, υποδομές, αλλά και στην πληθώρα των τοπικών και ποιοτικών προϊόντων του νησιού, τα οποία παρουσιάσθηκαν σε όλα τα δρώμενα και προσφέρθηκαν στους Αμερικανούς και άλλους επισκέπτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με διψήφια αύξηση ξεκίνησαν οι προκρατήσεις στα ταξίδια των Αμερικανών στην Ελλάδα για το 2019, όπως αναφέρει το Υπουργείο Τουρισμού.
Η νέα άνοδος του τουριστικού ρεύματος έρχεται σε συνέχεια της αύξησης άνω του 25% των συνολικών αφίξεων από τις Η.Π.Α. στην Ελλάδα το 2018 που ξεπέρασαν τους 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες και της αύξησης μεγαλύτερης του 10% που καταγράφηκε στις απευθείας αεροπορικές αφίξεις στην Αθήνα.

Μοιράσου το άρθρο: