Την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης, με μηνυτήρια αναφορά που θα καταθέσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, αναμένεται να ζητήσει η διοικήτρια των Νοσοκομείων Ρόδου, Κω και Καλύμνου Κατερίνα Χατζηστρατή.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η νέα διοικήτρια μετά από έλεγχο που διενήργησε στο Νοσοκομείο, διαπίστωσε ότι εφημερεύοντες γιατροί δεν ήταν στη θέση τους.
Αφορμή, ωστόσο, για την αναφορά, αποτέλεσε η δημοσιοποίηση εμπιστευτικής επιστολής γιατρού του νοσοκομείου προς τον πρόεδρο του Συλλόγου των Νοσοκομειακών Γιατρών Βασίλη Κινούς.
Σημειώνεται ότι η επιστολή αυτή, στην οποία γινόταν λόγος στα προβλήματα δυσλειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, στάλθηκε -όπως ο δήλωσε αργότερα ο κ. Κινούς- από λάθος σε τοπική εφημερίδα με αποτέλεσμα να δημοσιευθεί.
Η κ. Κατερινα Χατζηστρατή, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι συγκεντρώθηκαν πολλά θέματα.
«Από δημοσιεύματα που δεν περιείχαν αλήθειες, μέχρι δημοσιοποίηση εμπιστευτικών επιστολών».
Αναφερόμενη στις αντιδράσεις, είπε ότι αυτές δημιουργούνται από μικρή μερίδα γιατρών που δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ενώ αναφερόμενη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τόνισε ότι λειτουργεί καλύτερα από κάθε άλλη φορά, καθώς το έχει ενισχύσει με δύο επιπλέον γιατρούς. Έναν χειρούργο και έναν παθολόγο.
Εν τω μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας, με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, προκειμένου και σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης, να γίνει ενημέρωση για το εάν υπήρξαν εξελίξεις και ποιές, σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν το Νοσοκομείο.

Μοιράσου το άρθρο: