Τη Ρόδο επισκέφθηκε χθες ενώ από τις 11 το πρωί βρίσκεται στο Καστελόριζο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, την Γενική Γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης Βίκυ Λοΐζου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.
Χθες το απόγευμα επισκέφθηκε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Γ Χατζημάρκο παρουσία των βουλευτών Γιάννη Παππά και Μίκας ιατρίδη και του δημαρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και πήρε μέρος σε σύσκεψη με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων και παραγωγικών τάξεων. Αναφερόμενος στα θέματα της αρμοδιότητας του ο Γ. Πλακιωτάκης συνεχάρη το Λιμενικό Σώμα γιατί κατάφερε να μειωθούν κατά 85% οι μεταναστευτικές ροές προς τα νησιά και ανακοίνωσε πως πέρα από την ενίσχυση του σε προσωπικό, θα αποκτήσει ηλεκτρονικό σύστημα που θα του επιτρέπει να επιτηρεί σε πραγματικό χρόνο τις θαλάσσιες περιοχές. Επίσης αναφέρθηκε στο νέο νόμο για τη νησιωτικότητα, στην ενίσχυση της ακτοπλοϊας λόγω πανδημίας με το ποσό των 30 εκ ευρώ και στη διαχείριση του κορωνοϊού που κρίθηκε εξαιρετικά επιτυχής στην 1η φάση της πανδημίας: «Η Ρόδος και τα νησιά είναι ασφαλείς προορισμοί, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών και να εφαρμόζουμε τα μέτρα» είπε ο υπουργός.
«Έχουμε πολλά ανοιχτά ζητήματα με το υπουργείο ναυτιλίας» είπε ο περιφερειάρχης Γίωργος Χατζημάρκος και αναφέρθηκε σε θέματα όπως η διαχείριση της πανδημίας, η νησιωτικότητα, οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις και οι υποδομές, ενώ ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης τόνισε ότι ο υπουργός ήταν δίπλα στον Δήμο όλο αυτό το διάστημα σε ό,τι του ζητήθηκε.
Στην καλή συνεργασία με το υπουργείο στάθηκε και ο βουλευτής Γιάννης Παππάς που πρόσθεσε πως για 1η φορά το Καστελόριζο έχει 8 ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τη Ρόδο, ενώ η Μικα Ιατρίδη επισήμανε επίσης τις θετικές εξελίξεις στο πολύπαθο έργο του λιμενικού καταφυγίου των Φανών.

Μοιράσου το άρθρο: