Την ίδρυση Σχολής Καραβομαραγκών στην Ηρωική Νήσο Κάσο, ζήτησε ο Βουλευτής Δωδ/σου Ιωάννης Παππάς, από την Υπουργό Παιδείας κατά την ομιλία του για το σ/ν του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
«Πρόκειται για ένα όραμα του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, αφού η σχολή θα αναβιώσει την πανάρχαια αυτή τέχνη που αργοπεθαίνει σε έναν τόπο με μακρά ναυτική παράδοση» υπογράμμισε ο Δωδεκανήσιος βουλευτής και πρόσθεσε: «Η ίδρυση της σχολής θα έχει ως αποτέλεσμα, την παραμονή των νέων στο νησί, αλλά και την προσέλκυση από όλη την Ελλάδα, νέων που θέλουν να μάθουν τη συγκεκριμένη τέχνη και να παραμείνουν στην Πατρίδα μας, προσφέροντας με την εργασία τους και την τεχνογνωσία τους».
Επιπλέον κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα και το υψηλό φρόνημα των ανθρώπων που κατοικούν στα ακριτικά νησιά μας που κρατάνε ψηλά τη σημαία μας. Δεν φοβούνται και δε ανησυχούν γιατί είναι περήφανοι και σίγουροι για το ελληνικό έθνος, για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για τους Έλληνες διπλωμάτες. Γνωρίζουν καλά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεν ακροβατούν και έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, στις συμμαχίες μας και στο δίκαιο μας.
Για την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου παιδείας ανέφερε στην ομιλία του ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναβαθμίζουμε και απλοποιούμε το πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων.

Μοιράσου το άρθρο: