Να υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα, να αυξηθούν οι πυροσβεστικοί κρουνοί καθώς και να συντηρηθούν οι παλιοί όπου απαιτείται,να διατηρηθούν καθαρές οι αντιπυρικές ζώνες και να είναι σε ετοιμότητα όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό του Δήμου μας που σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν άμεσα κάθε περιστατικό αποφασίστηκε στη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέρου που συγκάλεσε ο Δημάρχου Λέρου Μιχάλης Κόλιας.
Συζητήθηκε η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο θα δράσει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λέρου αφού μετά την πρόσφατη ίδρυση και λειτουργία του εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λέρου, επικεφαλής – συντονιστής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (πυρκαγιά, τροχαίο με απεγκλωβισμό κλπ) ορίζεται ο επικεφαλής αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Όπως τόνισε ο κ. Κόλλιας ο βαθμός συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λέρου και των αρμόδιων Υπηρεσιών του νησιού είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ικανοποιηθεί στον βαθμό που είναι αναγκαίος τα διαχρονικά αιτήματα του Δήμου για την αύξηση των σχετικών κονδυλίων ώστε να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες Πολιτικής Προστασίας.

Μοιράσου το άρθρο: