Η ΕΥΘΥΤΑ-Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου διοργανώνει το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, την «15η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» -ήταν η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που τη διοργάνωσε με τη συνεργασία με RYDrivers του Βελγίου.
Στόχος της δράσης είναι να σταλεί το μήνυμα ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», και η αποδοχή του από τις παρέες, για να ορίσουν ένα άτομο που δε θα καταναλώσει αλκοόλ και θα αναλάβει τον ρόλο του «Οδηγού της παρέας».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί φέτος στα κλαμπ του πεζόδρομου και της παραλιακής ζώνης, με την τήρηση όλων των κανόνων του πρωτοκόλλου Covid-19.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ, Ελένη Καρύδη, υπογράμμισε πως «πρέπει να είμαστε συνεχώς στις επάλξεις της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών που οδηγούν. Η χρήση του αλκοόλ κατά την οδήγηση είναι μεταξύ των κύριων αιτιών θανατηφόρων τροχαίων στη χώρα μας».

Θα διανεμηθεί για πρώτη φορά το «τεστ ανίχνευσης αλκοόλ στο σάλιο» χορηγία του Κέντρου Ολιστικών Θεραπειών stagona » μαζί με έντυπο, ενημερώνοντας το κοινό ότι η κατανάλωση αλκοόλ δεν συνδυάζεται με την οδήγηση και στόχος είναι ο ορισμός του «Οδηγού της Παρέας» που θα φροντίσει, για την ασφαλή επιστροφή τους μετά το τέλος της διασκέδασης, όποτε προγραμματιστεί η διασκέδαση.

«Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς ατυχήματα» διοργανώνεται και στην Κω από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και τη Λέσχη Lions.

Μοιράσου το άρθρο: