Εγκρίθηκε σήμερα από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.), μετά από εισήγηση του Υπουργείου Δικαιoσύνης, το κονδύλι που προορίζεται για τα έργα αποκατάστασης του εξωτερικού του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το Κτηματολόγιο της Ρόδου.

Για το ζήτημα είχε διαρκή επικοινωνία το τελευταίο διάστημα ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Τσιάρα.

Τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα αλλά η λύση αυτή είναι προσωρινή, όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας:

« Πρέπει να δούμε συνολικά το ζήτημα της μετεγκατάστασης δημόσιων υπηρεσιών στο κέντρο της Ρόδου, που σήμερα στεγάζονται σε ακατάλληλα και μη λειτουργικά κτήρια. Εκτός από το κτηματολόγιο, υπάρχουν η Αστυνομική Διεύθυνση, τα Δικαστήρια αλλά και η Πυροσβεστική που πρέπει να εγκατασταθούν σε νέα και σύγχρονα κτίρια.

Είναι ένα ολιστικό σχέδιο που πρέπει να γίνει πράξη μέσα από τη συνεργασία Πολιτείας και τοπικής αυτοδιοίκησης».

Για το ίδιο θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου και ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Υψηλάντης υπογραμμίζοντας και την δική του παρέμβαση στο θέμα.

«Νάρκη» στην ασφάλεια των συναλλαγών χαρακτήρισε τη μη λειτουργία του Κτηματολογίου Ρόδου λόγω των σοβαρών προβλημάτων του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο Βασίλης Περίδης ανέφερε πως από τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, οι συναλλασσόμενοι θα εισέρχονται στο Κτηματολόγιο από μια είσοδο που έχει να χρησιμοποιηθεί εδώ και πενήντα χρόνια.

Μοιράσου το άρθρο: