Συνεπής στην εξωστρέφεια, ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής της και με στόχο την διείσδυση των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συμμετέχει με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «ANUGA 2019», στην Κολωνία της Γερμανίας.
Η ANUGA είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών και αποτελεί την σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο.
Τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών, λόγω του εντυπωσιακού περιπτέρου, όπου οι παραγωγοί των νησιών παρουσιάζουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους, προσελκύοντας το ενδιαφέρον αγοραστών.
Προϊόντα μέλισσας, ελιάς, αρτοσκευάσματα και τυροκομικά από τη Ρόδο, τη Σύρο και την Αστυπάλαια και ο σεφ Κωνσταντίνος Βάσαλος από Σίφνο , με τις δημιουργίες του, έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες της ANUGA να πάρουν μια “γεύση” από την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της κάθε περιοχής.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Νοτίου Αιγαίου είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας , Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος δήλωσε:
«Συνεχίζουμε επιθετικά την προβολή, την ανάδειξη και τη διάθεση των προϊόντων μας σε συνεργασία με τους παραγωγούς μας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης.
Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, να στηριχτεί και να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία των νησιών και να συνδεθεί ο τουρισμός με την γαστρονομία, που είναι και στρατηγικός στόχος της Περιφερειακής Αρχής, μέσα από τον τίτλο της Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019.

Μοιράσου το άρθρο: