Τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη και Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.
Ο κ. Χατζηδιάκος, τους ευχήθηκε καλή δύναμη στον αγώνα τους και τους ενημέρωσε για την πορεία των έργων στο Δήμο ζητώντας περαιτέρω στήριξη σε θέματα υλοποίησης των έργων και εξεύρεσης οικονομικών πόρων.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Δωδεκανήσου Αντώνης Αποστολίδης και μέλη της Επιτροπής.
Στη συνέχεια σε συνέντευξη τύπου οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαναν την ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην ΕΕ, προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις .
«Αν η ΕΕ δεν αλλάξει, πολύ φοβάμαι πως θα βουλιάξει» είπε η Άννα Παπαδημητρίου, ενώ ο Κώστας Αρβανίτης μίλησε για τη δεξιά πολυκατοικία που διαθέτει από σκοτεινά υπόγεια δλδ τις ακροδεξιές δυνάμεις, μέχρι τα ρετιρέ. «Στα μνημόνια, δλδ στον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας μας, ήταν όλοι εκεί: ο Βέμπερ, ο Γιούνκερ και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που είναι το συμμαχικό της ΝΔ» είπε προσθέτοντας πως δεν είναι μακριά ο καιρός που η ΝΔ κυβέρνησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπουργός και απέλυε εργαζόμενους από τον δημόσιο τομέα.
Παράλληλα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγει ενισχυμένος από τις ευρωεκλογές, ότι οι συνεργασίες είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς και ότι οι δημοσκοπήσεις δεν κατάφεραν να προβλέψουν τα αποτελέσματα εκλογών και δημοψηφίσματος το 2015.
Αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των εκλογών εμφανίστηκε και η Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου, που παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει σταδιακά τον χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε «σπουδαία πολιτική» την συμφωνία των Πρεσπών.

Μοιράσου το άρθρο: