Στο πλευρό των κατοίκων και της δημοτικής αρχής Τήνου τάσσονται οι παρατάξεις της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου «Συμμαχία» και «Λαϊκή Συσπείρωση» στον αγώνα τους κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας ανεμογεννητριών στο νησί τους και ζητούν την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων που έφθασαν στο νησί απο άλλες περιοχές.
Η παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» στην ανακοίνωση της μεταξύ άλλων αναφέρει:Η εκτέλεση των εργασιών σκυροδέτησης των ανεμογεννητριών της ενεργειακής Κυκλάδων ΕΠΕ στη θέση «Πράσα», δικαίως έχει εξοργίσει τους Τηνίους που αντιστέκονται στην επιμονή της κυβέρνησης και των επενδυτών ,να αλλοιώσουν προς χάρη της «πράσινης ανάπτυξης την ομορφιά του νησιού με τερατουργήματα. Ζημιά από τέτοιους είδους τερατουργήματα θα υποστεί και το τουριστικό προϊόν σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Αυτή την καταστροφή του τόπου τους, θέλουν να εμποδίσουν οι κάτοικοι. Για αυτό αγωνίζονται.Η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» αρνείται την κατασκευή και λειτουργία ανεμογεννητριών στην Τήνο τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αγώνα τους και ζητά την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί».
Η Λαϊκή Συσπείρωση με άλλη ανακοίνωση τάσσεται και αυτή υπέρ των κατοίκων και κατά της καταστολής των κινητοποιήσεων: «Ο καταστροφικός κατήφορος για το περιβάλλον και την οικονομία των νησιών στις Κυκλάδες δημιουργήθηκε βήμα – βήμα από όλους τους κυβερνώντες μέχρι σήμερα. Συνεπείς στις δεσμεύσεις προς την ΕΕ, αλλά και προς ημεδαπούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τη βία και τη καταστολή.
Ο λαός της Τήνου αντιστέκεται σταθερά, αποφασισμένος να προστατέψει το περιβάλλον του τόπου του και την ίδια την ζωή του!Η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου είναι στο πλευρό του!».

Μοιράσου το άρθρο: