Το Πανεπιστήμιο Rockefeller στη Νέα Υόρκη, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Ariana Rockefeller, επισκέφθηκε o Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Στη διάρκεια της επίσκεψης είχε την ευκαιρία μιας πρώτης γνωριμίας με τους ανθρώπους, τους χώρους, τους στόχους και την πλούσια ιστορία του Πανεπιστημίου, που έχει συνδέσει το όνομα του με 25 Νόμπελ Ιατρικής μέχρι σήμερα.
«Τα 25 Νόμπελ Ιατρικής στον τοίχο του Πανεπιστημίου Rockefeller, το καθιστούν σύγχρονη Κιβωτό της Ιατρικής Επιστήμης. Ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας-πατρίδας του Ιπποκράτη, που στο Ασκληπείο της Κω έβαλε τα θεμέλια της Επιστημονικής Ιατρικής, αισθάνθηκα κατά την φιλοξενία μου στους χώρους του Πανεπιστημίου Rockefeller την μετάβαση από το χθες στο αύριο. Αυτό το χθες που έχουμε όλοι χρέος να τιμήσουμε και αυτό το αύριο που έχουμε όλοι χρέος να υπηρετήσουμε σ’ ένα διαρκή αγώνα να τα συνδέσουμε και να εργαστούμε με πίστη και αφοσίωση στον άνθρωπο. Τα συγχαρητήριά μου στους εμπνευστές, ιδρυτές και συνεχιστές του Πανεπιστημίου Rockefeller, είναι πολύ λίγα για να εκφράσουν το μέγεθος της προσφοράς» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Μοιράσου το άρθρο: