Συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επιδιώκει ο Δήμος Ρόδου.
Σε συνάντηση με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Εμμανουήλ Πλειώνη, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Βαρύτητας και Κοσμολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, ο δήμαρχος του έθεσε το θέμα της συνεργασίας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας και ανάπτυξης προγράμματος για την πρόγνωση και διαχείριση ακραίων καιρικών φαινομένων, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά και θα έχει στόχο την καλύτερη παραγωγή χαρτών επικινδυνότητας για τον καλύτερο σχεδιασμό εκτάκτων αναγκών.
Ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί κατάλληλα ο μηχανισμός πρόληψης και προστασίας, δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή μας φέρνει πιο συχνά μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα και ζήτησε την αναβάθμιση των μοντέλων και των πρωτοκόλλων Πολιτικής Προστασίας σε θέματα πλημμυρών, σεισμών και πυρκαγιών.
Παράλληλα τον ενημέρωσε για την ετοιμότητα δράσης στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Ρόδου σε θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, τη συνεργασία που έχει αναπτύξει με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις ασκήσεις ετοιμότητας που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη Ρόδο, αλλά και για τη συνεργασία με εθελοντικές ομάδες.

Μοιράσου το άρθρο: