Για αποτυχία της κυβέρνησης, που δεν κρύβεται από τα πανηγυρικά δελτία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ούτε από τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνει λόγο η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Συγκρότημα της Δωδεκανήσου.
«Τα δελτία τύπου δεν μπορούν να κρύψουν κάτω από το χαλί την ανικανότητα της κυβέρνησης» σημειώνει σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι η σύγκριση των αριθμητικών στοιχείων που παραθέτει το Υπουργείο με την κατάσταση των ΚΥΤ σε Κω και Λέρο, αποδεικνύει πως όχι μόνο δεν υπήρξε μείωση, αλλά αντίθετα ο εγκλωβισμένος προσφυγικός πληθυσμός υπερτριπλασιάστηκε.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Η αποτυχία της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού δεν κρύβεται από τα πανηγυρικά δελτία του αρμόδιου υπουργείου ούτε και από τις ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, περί δήθεν «αποσυμφόρησης» των νησιών.
Η σύγκριση των αριθμητικών στοιχείων που παραθέτει το Υπουργείο (και υιοθετεί για προφανείς λόγους και ο Περιφερειάρχης) με την κατάσταση των ΚΥΤ σε Κω και Λέρο το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019 (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) αποδεικνύει πως όχι μόνο δεν υπήρξε μείωση, αλλά αντίθετα ο εγκλωβισμένος προσφυγικός πληθυσμός υπερτριπλασιάστηκε.
Συγκεκριμένα, στα ΚΥΤ Κω και Λέρου ο προσφυγικός πληθυσμός είχε ως εξής:
01/04/2019 : 1870
31/12/2019: 6876
01/04/2020: 5803
Τα δελτία τύπου δεν μπορούν να κρύψουν κάτω από το χαλί την ανικανότητα και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις της κυβέρνησης.
Δεν μπορούν να εξωραΐσουν τις εφιαλτικές συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών μέσα στα υπερπλήρη ΚΥΤ, ιδιαίτερα αυτές τις ώρες της πανδημίας.
Δεν μπορούν να αποσιωπήσουν τις τεράστιες ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας, όπου επτά ολόκληρους μήνες δεν προχώρησε στην απαραίτητη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών προς την ενδοχώρα, ούτε και στη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης στις δομές υποδοχής, όπως επιτακτικά, και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μοιράσου το άρθρο: