Τη στήριξη της πολιτείας, προκειμένου να καλύψουν πάγιες βασικές ανάγκες και κυρίως να μη βρεθούν εκτεθειμένοι έναντι των πελατών τους, ζητά η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος.
Στην επιστολή της προς τον υπουργό Τουρισμού, αναφέρει τα εξής:
«Όπως γνωρίζετε οι επιπτώσεις της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 είναι εμφανείς στην ελληνική οικονομία.

Όπως όλος ο επιχειρηματικός κόσμος έτσι και ο τομέας ο δικός μας, της τουριστικής διαμονής, έχει υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα τόσο από την κρατική απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων, όσο και από τις αλλεπάλληλες ακυρώσεις κρατήσεων που δεχόμαστε καθημερινά.
Πέραν των ανωτέρω, το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει μια έντονη ανησυχία στους επιχειρηματίες του κλάδου μας σχετικά με τις ακυρώσεις των κρατήσεων, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί με τον όρο της «μη επιστρέψιμης τιμής», καθότι οι πελάτες απαιτούν την επιστροφή των αντίστοιχων ποσών.

Είναι απολύτως λογικό οι επιχειρηματίες να επιστρέψουν στους πελάτες τους τα ποσά των κρατήσεων αυτών στο ακέραιό τους, προστατεύοντας έτσι το ελληνικό τουριστικό προϊόν.
Κατανοούμε ότι όπως και εμείς έτσι και οι επισκέπτες μας βρίσκονται σε δυσμενή θέση και θα πρέπει να τηρήσουμε μια πιο ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων, διατηρώντας έτσι την επαφή μαζί τους, τν φήμη του προορισμού μας αλλά και του καταλύματός μας.

Πολλοί όμως επιχειρηματίες, οι οποίοι προετοιμάζοντας την επιχείρησή τους για τη νέα τουριστική περίοδο είχαν προβεί σε οικονομικά ανοίγματα και λόγω έλλειψης ρευστότητας πλέον, δεν μπορούν να ανταποκριθούν όχι μόνο στο αίτημα αυτό των πελατών τους αλλά ούτε στα πάγια έξοδά τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, προτείνουμε το Υπουργείο Τουρισμού με απόφασή του να δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίοι αδυνατούν να επιστρέψουν τα ποσά των κρατήσεων με τον όρο της «μη επιστρέψιμης τιμής», οι κρατήσεις αυτές να πραγματοποιηθούν, ανεξαρτήτως περιόδου, μέσα στο έτος 2020 ή στο έτος 2021, χορηγώντας στους πελάτες τους κάποιο δελτίο (Voucher).

Προτείνουμε την εφαρμογή αυτής της εναλλακτικής λύσης μέσω του Υπουργείου Τουρισμού προκειμένου το θέμα αυτό να τύχει κοινής αντιμετώπισης από το σύνολοτων επιχειρηματιών του κλάδου μας».

Μοιράσου το άρθρο: