Τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση έργων επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων στο Δήμο Κάσου, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια υπέγραψε σύμβαση διαβαθμιδικής συνεργασίας με το Δήμο Κάσου, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και να εκτελεστεί το έργο επισκευών και συντηρήσεων σε σχολικά κτίρια του Δήμου.

Βάσει αυτής, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση, την εκπόνηση της σχετικής μελέτης από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της, τη δημοπράτηση, την υπογραφή της σύμβασης και γενικά κάθε απαραίτητη ενέργεια για την υλοποίηση του έργου, το οποίο αφορά στην ασφάλεια και την λειτουργικότητα των σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων, των εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας των σχολικών κτιρίων καθώς και των υπαίθριων χώρων τους.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της σχολικής στέγης βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα της περιφερειακής αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, δεδομένης της κατάστασης των σχολικών κτιρίων στα νησιά της Περιφέρειας.

Με στόχο την βελτίωση των συνθηκών μέσα στις οποίες παράγεται το εκπαιδευτικό έργο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα κονδύλι 10 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων.

Τονίζεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που διεκδίκησε και πήρε χρηματοδότηση για έργα συντήρησης σχολικών μονάδων, παρά το γεγονός ότι η επισκευή και η συντήρηση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.

Με την πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους, παρέχεται μια επιπλέον, σημαντική πηγή χρηματοδότησης, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων και την βελτίωση των συνθηκών παρεχόμενης εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μοιράσου το άρθρο: