Το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα στην Κω επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μετά την ανακοίνωση της έναρξης συνεργασίας της Περιφέρειας με το Ίδρυμα, που στόχο έχει να αναδείξει και να αξιοποιήσει το μοναδικό σε παγκόσμια εμβέλεια πολιτιστικό κεφάλαιο της κληρονομιάς του Ιπποκράτη και να προωθήσει την Ιπποκράτεια ιδέα.
Ο Περιφερειάρχης ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος, τέως υπουργό, Αριστοτέλη Παυλίδη, στον 35 στρεμμάτων χώρο, όπου θα δημιουργηθεί το πρότυπο περιβαλλοντικό πάρκο της ιστορίας της Ιατρικής με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ύψους 500.000,00 ευρώ.
Το έργο που θα υλοποιηθεί περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του ανοιχτού περιβαλλοντικού πάρκου, την παιδική χαρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, την αναβάθμιση του βοτανικού κήπου καθώς και τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου του Ιπποκρατείου Μελάθρου.
«Στηρίζουμε το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα που αποτελεί ένα εκ των κυρίων θεματοφυλάκων της λαμπρής κληρονομίας του Ιπποκράτη. Η χρηματοδότηση της μεγάλης παρέμβασης που σχεδίασε το Ίδρυμα, είναι μόνο η αρχή μιας συνεργασίας και μιας προσπάθειας επανεκκίνησης, στην πορεία για επιθετική διαχείριση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων. Προχωράμε με σχέδιο, εργαζόμενοι σκληρά και συνεργαζόμενοι αποτελεσματικά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Μοιράσου το άρθρο: