«Το νησί δοκιμάστηκε πάρα πολύ σκληρά, οι πληγές είναι μεγάλες σε όλα σχεδόν τα χωριά».
Αυτό ανέφερε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ ο δήμαρχος Ρόδου επισήμανε ότι μέσα σε λίγες ώρες έβρεξε για περισσότερους από 6 μήνες.
Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι ελέγχονται από τεχνικούς όλες οι γέφυρες, τονίζοντας ότι καταστράφηκε η ιρλανδική διάβαση στο Χαράκι και κατέστη απροσπέλαστος ο παραποτάμιος δρόμος στην Κρεμαστή.
Ανακοίνωσε επίσης ότι έκλεισε οριστικά η ιρλανδική διάβαση της Κρεμαστής και για την κίνηση από το αεροδρόμιο προς την πόλη θα χρησιμοποιείται ο δρόμος αεροδρόμιο – ανατολικές ακτές.
Αναφερόμενος στην Ιαλυσό είπε ότι το ποτάμι είχε καθαριστεί, προέβλεψε όμως ότι λόγω μικρής διατομής θα προκαλέσει ξανά προβλήματα.
«Λύσεις υπάρχουν, η κοινωνία όμως είναι έτοιμη να τις δεχθεί;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος για να προσθέσει ότι κληρονόμησαν καταστάσεις που δεν θεραπεύονται με χάδια και υποσχέσεις.
«Για μας δεν υπάρχει η έννοια του πολιτικού κόστους, θα κάνουμε αυτό που πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα» τόνισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης.

Μοιράσου το άρθρο: