Θετικά φαίνεται να είναι τα πρώτα στοιχεία για την τουριστική σεζόν του 2021, παρότι οποιαδήποτε πρόβλεψη αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζεται ως επιπόλαιη, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδ/σου, Χρήστος Μιχαλάκης.

«Τα στοιχεία των προκρατήσεων είναι θετικά, αλλά δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για πελάτες που πήραν voucher το 2020 ή για κάποιους που προγραμματίζουν διακοπές για τον επόμενο χρόνο», είπε, για να προσθέσει πως η κατάσταση θα διαμορφωθεί διαφορετικά αν υπάρξει εμβόλιο κατά του κορονοϊού και πως τα δεδομένα αλλάζουν ακόμα και κάθε εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά το 2020, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων τόνισε ότι η Ρόδος βγαίνει κερδισμένη, γεγονός που οφείλεται και στην πολύ καλή διαχείριση του προορισμού από τους επαγγελματίες και τον φορέα ο οποίος συγκροτήθηκε: «Έγινε σωστή διαχείριση της εικόνας και της φήμης του νησιού, χάρη στη συνεργασία των τοπικών αρχών και των φορέων. Επιδίωξη μας πρέπει να είναι ο φορέας αυτός να εξελιχθεί σε DMO, δηλαδή, σε Οργανισμό Διαχείρισης Προορισμού», τόνισε ο Χρήστος Μιχαλάκης.

Μοιράσου το άρθρο: