Ελεύθερος αφέθηκε ο 51χρονος εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, για το ατύχημα με θαλάσσιο μέσο αναψυχής, «Parasailing», που συνεβη το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου 2020 στους Πεύκους της Λίνδου.

Η Εισαγγελέας Υπηρεσίας μετά την υποβολή από το Τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, της δικογραφίας παρήγγειλε τη διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης για την συμπλήρωση της δικογραφίας, με απαραίτητα στοιχεία,

Από το συμβάν προκλήθηκε ο θάνατος δύο ανήλικων υπηκόων Μεγάλης Βρετανίας και συγκεκριμένα της 15χρονης Ηayes Jessica Lee και του 13χρονου Connely Michael Steven καθώς και ο σοβαρός τραυματισμός του 15χρονου Connely James Philip.

Ο 51άχρονος ανέφερε πως ο καιρός ήταν καλός τη στιγμή που ξεκίνησε με τα παιδιά η απότομη όμως αλλαγή του δεν ήταν προβλέψιμη με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο. Είπε ακόμη πως τα εργαλεία που χρησιμοποιούσε ήταν καινούργια.

Σύμφωνα με τη «δημοκρατική » ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά τον παρακάλεσαν να ανέβουν μαζί και οι τρεις και ότι είδε ότι το συνολικό βάρος τους δεν υπερέβαινε τις προδιαγραφές του αλεξιπτώτου και συγκεκριμένα τα 325 κιλά.

Διατείνεται ακόμη ότι όταν μπήκαν τα παιδιά στο σκάφος δεν είχε επαφή με τους γονείς τους και θεώρησε ότι είχαν την συγκατάθεση τους.

Την ίδια ώρα ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόρης Ρουμάνης δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου πως ο 15άχρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και η κατάστασή του παραμένει σταθερή.

Παράλληλα σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Ν.Αιγαίου οι γονείς του υπεβλήθησαν σε τεστ κορονοϊού, το οποίο ήταν αρνητικό και μάλιστα χθες έκαναν και την πρώτη τους επίσκεψη στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας.

Ακόμη, ψυχολόγος του Νοσοκομείου έχει αναλάβει την υποστήριξή των άτυχων γονέων και ήδη έγινε η πρώτη συνάντηση ενώ στο πλευρό τους βρίσκεται συνεχώς η Πρόξενος της Μ. Βρετανίας στη Ρόδο Ράνια Κοσιώρη.

Μοιράσου το άρθρο: