Στην Κω βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, όπου είχε δύο συσκέψεις για τα θέματα των δομών Υγείας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει γιατρούς και προσωπικό που αγωνίζονται, όπως είπε στο Ε.Σ.Υ.

Ο κ. Κικίλιας μετέβη αρχικά στο Δημαρχείο Κω, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο, Θεοδόση Νικηταρά, τον Έπαρχο, Γιάννη Καμπανή, τους βουλευτές Δωδεκανήσου, Βασίλη Υψηλάντη και Γιάννη Παππά και εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.

Ο Δήμαρχος παρέδωσε στον υπουργό αναλυτικό υπόμνημα με όλα τα προβλήματα των δομών υγείας στο νησί. Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κω όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους, πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Διοικητή και τους Διευθυντές και περιηγήθηκε στους χώρους.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κω ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «θα δοθεί λύση για ένα δεύτερο ασθενοφόρο, όπως θα δοθεί λύση και για τους επικουρικούς νοσηλευτές που προσελήφθησαν εντός της περιόδου COVID19 και προ COVID19 με μοριοδότηση προκείμενου να μονιμοποιηθούν». Για τους επικουρικούς γιατρούς σημείωσε πως «θα γίνει προσπάθεια, το μελετούμε πολύ σοβαρά μιας που καλύπτουν ανάγκες, να δοθεί μοριοδότηση και να προκηρυχθούν οι θέσεις τους ως θέσεις επιμελητών Β΄».

Μιλώντας για τη δημιουργία νέου νοσοκομείου ανέφερε: «Είναι ευκαιρία η Κως να γίνει πρότυπο νησί και παράδειγμα για όλες τις άλλες τουριστικές περιοχές. Υπάρχει η δυνατότητα από κοινού και με τους ξενοδόχους και ενδεχομένως με tour operators και με την ιδιωτική πρωτοβουλία, να βρούμε έναν τρόπο να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Νοσοκομείο, τέτοιο που θα καλύπτει τις ανάγκες του νησιού. Δεν είναι ζήτημα κτιριακό. Είδα μεγάλες κτιριακές δομές, οι οποίες δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ. Άρα, πρέπει με μια άλλη προσέγγιση στο μέλλον, να δούμε τι χρηματοδότηση μπορεί να βρεθεί από το Ελληνικό Δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα, με διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας».

Ο υπουργός υγείας, τέλος δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την τήρηση των κανόνων για την προστασία από τον κορονοϊό: «Για μία ακόμη φορά, προσοχή σας παρακαλώ. Τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, φοράμε τις μάσκες μας, προσέχουμε την προσωπική μας υγιεινή, πλένουμε τα χέρια μας, δεν συγχρωτιζόμαστε, ειδικά σε κλειστούς χώρους. Και οι ντόπιοι συμπολίτες μας και οι τουρίστες, προσέχουμε τις ευπαθείς ομάδες, τους μεγάλους σε ηλικία, αυτούς που έχουν υποκείμενα νοσήματα, έτσι ώστε να έχουμε μια επιτυχημένη σεζόν εδώ στην Κω και για ό,τι χρειάζεται, το Υπουργείο Υγείας είναι εδώ».

Μοιράσου το άρθρο: