Εκδήλωση, στο πλαίσιο της 3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, πραγματοποιείται σήμερα στη Νάξο.
Στόχο έχει να αναδείξει τον ρόλο της Ευρωπαϊκής πολιτικής συνοχής και του τι προσέφερε και προσφέρει μέσα από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Σχολής Ουρσουλινών στο Κάστρο της Νάξου και περιλαμβάνει:
– Παρουσίαση έργων
Θα παρουσιαστούν τέσσερα (4) επιλεγμένα έργα από τους φορείς που τα υλοποίησαν και συγκεκριμένα, η Διαχείριση απορριμμάτων Νάξου, ο Αρχαιολογικός Χώρος Καρθαίας Κέας, τα Έργα Πανεπιστημίου Αιγαίου (Β’ κτιριακό συγκρότημα στη Ρόδο – προμήθεια εξοπλισμών) και η Λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας Ρόδου. Κάθε παρουσίαση θα συνοδεύεται από οπτικό υλικό και θα αναδεικνύει τη σημασία του έργου στην ανάπτυξη του τόπου και
– Συνέντευξη τύπου – ανοιχτή συζήτηση
Θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Μέσα από την οπτική του «Χθες, Σήμερα, Αύριο» θα παρουσιαστεί ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιούνται οι συγχρηματοδοτούμενοι από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πόροι στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και οι προοπτικές που ανοίγονται στη νέα προγραμματική περίοδο.
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.
Η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, θα πραγματοποιηθεί στη Νάξο, την επόμενη μέρα της εκδήλωσης, Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου.

Μοιράσου το άρθρο: