Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης στηρίζει τις πανελλήνιες κινητοποιήσεις της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και καλεί όλα τα μέλη της, σωματεία, ενώσεις, συλλόγους, συνδέσμους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 στις 11 το πρωϊ, μπροστά στο κτήριο της Ομοσπονδίας.

«Όλοι οι μικροί επαγγελματίες, γιατί πια μεσαίοι δεν υπάρχουν, αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πλήγμα στο σύνολο της παραγωγικής, μεταποιητικής, εμπορικής και τουριστικής βάσης της χώρας με δυσμενείς συνέπειες στα οικονομικά μεγέθη και με σημαντική επιδείνωση στη δυνατότητα επιβίωσης μας» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ροδόπης και μέλος του ΔΣ της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. κ. Ανέστης Βαφειάδης. Παράλληλα θέτει τα ζητήματα που ταλαιπωρούν, όπως λέει τους συναδέλφους του, ζητήματα όπως: το Ασφαλιστικό, Φορολογικό, ΕΝΦΙΑ, Κόκκινα Δάνεια, Χρηματοδότηση ΜμΕ καλώντας την κυβέρνηση να αρχίσει να τα λαμβάνει υπόψη δίνοντας λύσεις και αίροντας τα αδιέξοδα.

Τέλος, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που φθίνει μιλά για σημαντική πτώση του τζίρου και απώλεια επιχειρήσεων με «ποιοτικά χαρακτηριστικά». «Είναι άλλο να ανοίγει μια επιχείρηση με ένα και δύο εργαζόμενους και άλλο να κλείνει μια με δέκα» δηλώνει χαρακτηριστικά περιγράφοντας με μελανά χρώματα το οικονομικό περιβάλλον στην ακριτική Ροδόπη.Καλώντας τη δημοτική αρχή να αφουγκραστεί τις δυσκολίες και να μειώσει το ύψος των δημοτικών τελών, τα οποία τώρα αποτελούν «μέρος της αφαίμαξης» όπως χαρακτηριστικά λέει σημειώνοντας ότι: «Οι δήμοι θα πρέπει να μην ακολουθούν το παράδειγμα του κράτους».
Φώτο:Ανέστης Βαφειάδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: