«Η αναπτυξιακή προοπτική της Θράκης δεν πρέπει να σχετίζεται με δραστηριότητες που έχουν αρνητικό αποτύπωμα για την περιοχή», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης με τους δημάρχους της Θράκης και με κύριο θέμα τον χρυσό.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το θέμα δεν είναι καινούριο και η κυβέρνησή του είχε μεριμνήσει για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου μέσα στον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό, που προέβλεπε τις αναπτυξιακές δράσεις στην περιοχή της Θράκης, και στις οποίες δεν περιλαμβάνονται οι εξορύξεις χρυσού. «Αξιοποιήστε αυτό το πλαίσιο», προέτρεψε τους δημάρχους ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, τη δυναμική που έχει αναπτύξει η τοπική κοινωνία κατά των εξορύξεων.
«Εάν δεν υπάρξουν ρήγματα στο δικό σας μέτωπο-γιατί υπάρχουν ισχυρά συμφέροντα που θα πιέσουν το επόμενο διάστημα-, πιστεύω ότι θα καταφέρετε να επιβάλλετε τη βούληση των πολλών», είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «έχει μεγάλη σημασία και αξία να ακούει κανείς τα δίκαια αιτήματα μιας κοινωνίας, πέρα από κομματικά πλαίσια και κριτήρια».

Μοιράσου το άρθρο: