Είκοσι χρόνια συνεχούς λειτουργίας, τα μισά περίπου από τα οποία σε δύσκολες συνθήκες βαθιάς ύφεσης, συμπλήρωσε φέτος η Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου.
«Η τράπεζα μας έχει αποδείξει με την πολύχρονη επιτυχημένη πορεία της, ότι διαθέτει μεγάλες αντοχές, είναι χρήσιμη για τον τόπο μας και η παρουσία της είναι επιβεβλημένη,» ανέφερε στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση ο απερχόμενος Πρόεδρος Νίκος Ντουμανίδης, «καταθέτοντας» το ποιο ενθαρρυντικό στοιχείο για το 2016 που ήταν η εγγραφή των 505 νέων μελών, με τον συνολικό αριθμό των συνεταίρων να φτάνει τους 6.673.
Στην καταγραφή των θετικών στοιχείων , ήταν επίσης η αύξηση των καταθέσεων κατά 9% (από 43,1 εκ. ευρώ σε 47 εκ. ευρώ).
Τέλος, το κεντροποιημένο τμήμα καθυστερήσεων προέβη σε σειρά βιώσιμων ρυθμίσεων περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο τις πιστοδοτήσεις σε καθυστέρηση .Ωστόσο οι δυσκολίες παραμένουν και η νέα διοίκηση θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει εξετάζοντας διάφορα σενάρια όπως είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η είσοδος στρατηγικού επενδυτή (όπως έγινε στην Παγκρήτια και την Ηπείρου) ή τέλος η συμμετοχή σε μεγαλύτερα σχήματα.

Στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της ΣΤΕ που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή πρώτος στα μη εκτελεστικά μέλη με 2.238 ψήφους αναδείχθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης και A΄ στα εκτελεστικά μέλη με 2.548 ψήφους ο Σταύρος Σταυράκογλου.
«Μέσα σε ένα ορυμαγδό οικονομικών κυρίως στο πιστωτικό σύστημα η ΣΤΕ κατόρθωσε να κρατηθεί να διατηρήσει τους απαιτούμενους δείκτες από την τραπεζική νομοθεσία πολύ υψηλά, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει και να διευρύνει την βιωσιμότητα της σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρώην αντιπρόεδρος της Τράπεζας κ. Στ Σταυράκογλου.
«Η ΣΤΕ βάσει καταστατικού μπορεί και συνεργάζεται μόνο με φυσικά η νομικά πρόσωπα που έχουν καταγωγή η επιχειρηματική έδρα στον Έβρο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οτιδήποτε επενδύεται, οτιδήποτε χρηματοδοτείται ,οποιαδήποτε είδους συνεργασία αποδίδει κάποια υπεραξία συναλλαγματική, όλη αυτή η υπεραξία επιστρέφεται και επενδύεται πάλι στον νομό,» είπε ο κ.Σταυράκογλου και υποστήριξε πως «είναι πολύ σημαντικό το να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και όχι μόνο και τα φυσικά πρόσωπα τα οποία θα ζητήσουν στήριξη μέσα στο πλαίσιο το νομικό που επιτρέπεται από την Τράπεζα, για να μπορέσουμε να δώσουμε και εμείς μια ώθηση στις ιδιαιτερότητες της περιοχής.»
«Η ΣΤ είναι προσαρμοσμένη και θα προσαρμοσθεί ακόμη περισσότερο στις ιδιαιτερότητες τις οικονομικές του νομού Έβρου και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ώστε να δουν την ΣΤ με το λογότυπο που αναφέρει ότι, είναι η δική μας τράπεζα,» υπογράμμισε ο κ.Σταυράκογλου.
Μέσα στην εβδομάδα ,αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ της Τράπεζας Έβρου.

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

Μοιράσου το άρθρο: