Την ανησυχία τους εκφράζουν οι επαγγελματίες της αγοράς για το θέμα των επιταγών καθώς ενώ έχει βγει το ΦΕΚ που ορίζει την παράταση 75 ημερών των προθεσμιών λήξης εμφάνισης και πληρωμής οφειλόμενων αξιογράφων με ημερομηνία έκδοσης μέχρι και την 31/12/2020 για τις επιχειρήσεις που είτε έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους, είτε έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας στη λειτουργία της αγοράς, ωστόσο οι τράπεζες ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί.

«Αυτό που έχει προκύψει που είναι πολύ άμεσο και όλοι οι επαγγελματίες ανησυχούν τι θα γίνει με τις επιταγές. Ναι μεν έχει βγει το ΦΕΚ για τις 75ημέρες όμως οι τράπεζες δεν είναι καθόλου ενημερωμένες. Η πλατφόρμα για την παράταση των επιταγών δεν έχει ανοίξει ακόμη και επαφίεται στην καλή θέληση μεταξύ του προμηθευτή και του πελάτη εάν θα γίνει» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Βίβιαν Κουρμπανιάν.

Το πρόβλημα γνωστοποίησε η κ. Κουρμπανιάν με επιστολή που απέστειλε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης Χρ. Σταικούρα και Α. Γεωργιάδη ζητώντας την άμεση επίλυση του.

«Παρά τις εν λόγω εξαγγελίες τα κατά τόπους τραπεζικά ιδρύματα με την δικαιολογία ότι δεν έχει ακόμα λειτουργήσει η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή και ως εκ τούτου τα στελέχη τους δεν έχουν ενημερωθεί για το θέμα, «ωθούν» τους επιχειρηματίες, εμμέσως πλην σαφώς, να καταβάλλουν το αντίτιμο των επιταγών που έχουν λήξει ή τους πιέζουν συνεχίζοντας να λειτουργούν με το προηγούμενο καθεστώς, αγνοώντας την νέα διάταξη,» αναφέρει στην επιστολή της η κ. Κουρμπανιάν και τονίζει: «εκπροσωπώντας τον εμπορικό κόσμο της Αλεξανδρούπολης ο οποίος βάλλεται καθημερινά από τις επιπτώσεις της πανδημίας διαμαρτυρόμαστε για αυτή την πρακτική που ακολουθούν οι τράπεζες και ζητάμε το αυτονόητο την άμεση παρέμβαση σας για οριστική επίλυση του ζητήματος με αυστηρή εφαρμογή των κανόνων που ορίζει ο νόμος και άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων που προέκυψαν από τη μη έγκαιρη εφαρμογή του.»

Μοιράσου το άρθρο: