Με μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας εξοπλίστηκε και ανακαινίστηκε πλήρως η μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, χάρης στη δωρεά Έλληνα του εξωτερικού.
«Τα μηχανήματα του Τεχνητού Νεφρού ήταν πολύ παλαιά και είχαν συνεχή προβλήματα. Χρειαζόταν συνεχώς να καταφεύγουμε σε τεχνικές υπηρεσίες των εταιρειών για να τα διορθώνουμε, σε μερικά μάλιστα δεν υπήρχαν και ανταλλακτικά,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Αδαμίδης υποστηρίζοντας πως ήταν «επιτακτική η ανάγκη αλλαγής των μηχανημάτων.»

Επίσης πραγματοποιήθηκαν εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και ανανέωσης του ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Μάλιστα για να πραγματοποιηθεί η δωρεά χρειάστηκε πρώτα να εξασφαλιστεί από τη Διοίκηση η ενίσχυση της μονάδας με νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, η δωρεά ήταν ύψους περίπου 500.000 ευρώ, η κλινική σήμερα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περίπου 70 ασθενείς ,ενώ από πλευράς προσωπικού και από πλευράς εξοπλισμού το νοσοκομείο έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τους ασθενείς με τον πιο ασφαλή τρόπο.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Μοιράσου το άρθρο: