Από τις 10-31 Μαίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής των Βρεφονηπιακών Σταθμών στο «ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σε όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ν.Π. εγγράφονται παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών (συμπληρωμένα την 30η Σεπτεμβρίου) έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Στους Σταθμούς Β΄, ΣΤ΄ και Ζ΄ του Ν.Π. στα βρεφικά τμήματα εγγράφονται βρέφη ηλικίας από 18 μηνών (συμπληρωμένα την 30η Σεπτεμβρίου) έως 2,5 ετών. ΄

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών δικαίωμα εγγραφής και επανεγγραφής στους Σταθμούς έχουν όλα τα παιδιά, απαγορευμένης απολύτως της εγγραφής παιδιών εφόσον και για όσο διάστημα πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα. Παιδιά που πάσχουν από σωματικές, πνευματικές, ψυχικές παθήσεις ή αναπηρίες, εγγράφονται στο Σταθμό εφόσον βεβαιώνεται με γνωμάτευση γιατρού κατάλληλης ειδικότητας ότι αυτό μπορεί να είναι ωφέλιμο για το παιδί και ότι έχει τη δυνατότητα ένταξης σε πλαίσιο λειτουργίας Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Τέλος εγγραφές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους γίνονται μόνο εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και συγκεκριμένα στα τμήματα αντίστοιχης ηλικίας.

 

Μοιράσου το άρθρο: