Την έκθεση με τίτλο: “Via Egnatia: Ταξιδιωτικές μαρτυρίες από τον Στρυμόνα στον Έβρο”, που σχεδίασε και υλοποίησε στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Via Egnatia η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης-Περιφερειακή Ενότητα Εβρου, παρουσιάζει από 11 -13 Μαρτίου το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης .

Στην έκθεση αποτυπώνονται οι μαρτυρίες ταξιδιωτών και περιηγητών για την Εγνατία οδό και για τις περιοχές που επισκέφθηκαν διατρέχοντάς την, όπως αυτή διαμορφώθηκε στο πέρασμα των αιώνων από την αρχαιότητα ως τις αρχές του 20ου αιώνα.

Τα πρόσωπα που παρουσιάζονται στην έκθεση αποτελούν ένα μέρος των πολυάριθμων ανώνυμων και επώνυμων ταξιδευτών που περιδιάβαιναν μέσω της Εγνατίας, αλλά και των παράπλευρων δρόμων της, τις μικρές και μεγάλες πόλεις, το πλούσιο φυσικό τοπίο, τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τους ιστορικούς τόπους που βρίσκονταν κατά μήκος του άξονά της ή σε μικρή απόσταση από αυτόν, στα όρια της σημερινής διοικητικής περιφέρειας ΑΜΘ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 8μ.μ.,ενώ οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από Τρίτη-Σάββατο από τις 10.30πμ-2.30μμ.

Μοιράσου το άρθρο: